Jurulatih Seminar

NAKHODA SEMINAR BIG-i

JURULATIH PILIHAN
TERLATIH

Hanya yang terlatih dan ‘pengguna tegar’ BIG-i sahaja akan dilantik sebagai jurulatih bagi menjadi nakhoda dalam seminar Aktifkan BIG-i. Maknanya, walaupun dikatakan sebagai penceramah di dimana-mana atau pernah memberikan kononnya ‘training’ di mana-mana belum tentu akan diterima menjadi jurulatih untuk mengendalikan SEMINAR AKTIFKAN BIG-i.

Ini demi menjaga kualiti Seminar Aktifkan BIG-i. Juga demi IMPAK yang besar dan berpanjangan untuk pesertanya.  

  • Hanya yang terpilih melalui tapisan khas sahaja diterima bekerja sebagai Jurulatih.
  • Sebelum dilantik menjadi Jurulatih Tetap akan melalui pelbagai latihan supaya menjadi Jurulatih terlatih.
  • Walaupun sudah berkali-kali mengendalikan Seminar BIG-i, tetap akan ada pemantauan.
  • Jurulatih adalah nakhoda penentu hala tuju Seminar BIG-i. Hanya yang terpilih sahaja.

MENGENALI NAKHODA UTAMA

IDRIS MOHD. SAID
PENGASAS & KETUA JURULATIH 

Selain Pengasas AKTIFKAN BIG-i, Idris Mohd Said adalah ‘pengguna tegar’ Aktifkan BIG-i. Bahkan hampir sepanjang hidup beliau masa lalu, saban hari menggunakan BIG-i, untuk mendapatkan material yang menjadi idaman. Namun, selama ini penggunaan BIG-i itu tidak disengajakan. Bukan itu saja, bertahun-tahun menggunakannya tetapi tidak tahu apakah ia sebenarnya.

Impaknya sangat besar, tetapi tidak diketahui apakah nama dan istilahnya. Bagi beliau, IMPAK lebih utama berbanding istilah. Bagi beliau juga, oleh sebab BIG-i sangat berkesan bila diaktifkan, semestinya lebih ramai lagi yang memerlukan BIG-i itu. Kerana itu beliau mempelajari lebih lanjut dan meminta badan konsultan (Armansur Consulting) untuk menyediakan modul AKTIFKAN BIG-i dengan lebih teratur dan tepat.

Sebagai seorang usahawan, jatuh bangun dalam bisnes adalah normal. Istimewanya beliau, walau jatuh terperosok ke mana sekalipun, tetap akan bangun semula dan kembali menerajui. Apakah rahsianya? Tidak lain adalah BIG-i.

Dalam buku baru beliau BANGKIT DARI GAGAL yang akan diterbitkan tidak lama lagi, diceritakan bagaimana beliau bangun balik dan berlari semula dengan menggunakan kaedah BIG-i ini. Sesungguhnya, usaha gigih sahaja tidak mencukupi melainkan disertakan dengan penggunaan BIG-i.

IDRIS MOHD SAID

BIODATA
PENGASAS & KETUA JURULATIH 

1. Berkelulusan Diploma Pentadbiran Awam UiTM

2. Bekas tentera 18 tahun perkhidmatan Tentera Darat, bertugas sebagai jurulatih pelajaran di Kor Pendidikan ATM.

3. Pencapaian Networking: Distributor Product, Leader, Owner syarikat MLM (DESQUERA), Formulasi Product S-DETOX, Penerbit buku, Penulis buku, Pereka sistem MLM, Sistem Pendidikan Dan Latihan Networking, Manual Seminar dan training dan jutawan MLM.

4. Merekacipta Sistem Pendidikan Millionaire Entrepreneur Factory (KILANG JUTAWAN)

5. Tajuk buku yang ditulis : Sentuhan Emas, 51 Jangan, Akhirnya Anda Boleh Kaya, Aktifkan BIG-I, Membina Sikap Kejayaan, Cemerlang MLM, Berjaya ada cara, Gagal ada Sebab, 100 Warisan Hikmat, 88 Punca Gagal, Berhenti Rokok Jadi Kaya, Mencapai Matlamat Bersama MEF, Bukan sekadar impian, Kilang Jutawan, Bangkit Dari Gagal, Jejak Jutawan Tentera, Jutawan di luar Orbit, Jutawan Alam Ghaib, Mahkota Kejayaan, 150 Penangkis Soalan Negatif.

6. Penulis Manual Seminar: Seminar BDC, Seminar BUB, Seminar Millionaire Factory, Seminar Aktifkan BIG-I (bersama Armansur Consulting), Seminar Road To Richest, Seminar Road To Millionaire, Seminar TTT (Train the Trainer), Seminar E-Book, Seminar Makan Gaji Tapi Kaya, Seminar Incharge Infantry, Seminar Infrantri Marketing, Seminar Plan Pemasaran MEF, Seminar New Distributor Orientation, Seminar BOM (Business Opportunity Meeting), Seminar E-Reseller, Seminar Jurulatih Pendidikan MEF, Seminar Crown Ambassador, Seminar Royal President Team.

7. Penulis Manual Kit Latihan dan Sistem Pendidikan MEF.

JURTULATIH SEMINAR ‘AKTIFKAN BIG-i’
SHAHAR BIN KASSIM @ SAID

1. Lulusan Sekolah Menengah Teknik, Kuala Lumpur.

2. Sebagai ‘Certified Trainer’ dengan memperolehi sijil ‘Train The Trainer’ ( PSMB ) dari Kementerian Sumber Manusia.

3.Memegang jawatan sebagai Managing Director beberapa syarikat milik sendiri:
a) Desqom Sdn Berhad
b) Desqom I-Network Sdn Bhd
c) Desqom I Sdn Bhd
d) Comfort Works Sdn Bhd ( Executive Director)

4.Pencapaian dalam bidang ‘Network Marketing’:
a) Distributor Product,
b) Leader
c) Speaker,
d) Formulasi Product ( I-Cafe ) Desqom I-Network
e) Pengarah Operasi di I-International Intelligent Sdn Bhd ( Tourmaline Flask )

5. Sebagai jurulatih pendidikan dan latihan di syarikat ( Millineum ESP Sdn Bhd ) yang
diterajui oleh Master Muslee Abdullah. Kami melatih peserta dari pelbagai agensi
kerajaan, swasta dan syarikat jualan langsung menggunakan kaedah ‘Human Behavioral
Science’ iaitu Sains Tingkah Laku Manusia melalui konsep metafizik.

6. Sebagai jurulatih bersama dengan Dr. Sazali Ahmad ( Simfoni Minda dan I-Academy ) menggunakan kaedah latihan ‘sains minda’, hipnosis dan terapi minda. Peserta dari beberapa agensi kerajaaan, bank-bank tempatan, syarikat swasta dan beberapa syarikat jualan langsung

7. Meneruskan kerjaya dengan Trainex Asia ( Dr Simon Khoo) melatih kakitangan kerajaan, swasta dalam membantu pelatih meneruskan cabaran hidup melalui beberapa kaedah yang berkesan untuk menangani stress yang melampau,menyusun kembali kehidupan, kewangan,diri, keluarga, pekerjaan dan sebagainya.